Εντιθ Πιαφ: Σαν σήμερα γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτρη Χόρν! Ένας άγνωστος, χωρίς ανταπόκριση έρωτας

By on September 18, 2013
10-Edith_Piaf

Η Εντιθ Πιαφ μπορεί να τραγουδούσε ότι δεν μετάνιωνε για τίποτα, όμως απ’ ό, τι φαίνεται υπήρχε τουλάχιστον ένας λόγος για τον οποίο ερμήνευε με τόσο πάθος τα τραγούδια της…  Ένα γράμμα, λοιπόν, που πρόκειται να δημοπρατηθεί στον οίκο Πέτρος Βέργος στις 17 του μηνός και φέρει την υπογραφή της δείχνει ότι η Γαλλίδα ερμηνεύτρια ήταν διατεθειμένη να τα παρατήσει όλα για να βρίσκεται κοντά στον Δημήτρη Χορν. Στο θέμα έδωσε μεγάλη δημοσιότητα και ο βρετανικός Τύπος.

«Non, je ne regrette rien»… Πρόκειται για ένα τετρασέλιδο γράμμα με παραλήπτη τον Δημήτρη Χορν, μία επιστολή στην οποία τον καλεί απεγνωσμένα να πάει να τη βρει στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, διαφορετικά «θα έρθω εγώ κοντά σου τον Νοέμβριο, και κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα». Στο χειρόγραφο σημείωμα της, λοιπόν, η Εντιθ Πιαφ, που ήταν τότε 31 και ήδη στο απόγειο της καριέρας της, εκφράζει την αγάπη της «για τον Τάκη μου». «Σε αγαπώ, όπως δεν έχω αγαπήσει κανέναν, Τάκη, μην ραγίσεις την καρδιά μου», έγραφε ύστερα από την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

«Θα ήθελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω ότι θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης ότι σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω ότι μπορώ να τα παρατήσω όλα για σένα». Στο τηλεγράφημα που έστειλε δύο μήνες μετά, η Εντιθ Πιαφ εκφράζει και πάλι τον έρωτα της, ζητώντας του να της στείλει γράμμα στο όνομα Μαντάμ Μπιγκάρ στον αριθμό 26 της οδού Berry.

00000000

 

Ο Δημήτρης Χορν λέγεται ότι είχε συναντήσει την Πιαφ μετά την sold-out εμφάνισή της στο θέατρο Κοτοπούλη, στην Αθήνα. Ηταν μόλις 25. Τα αισθήματά της για τον Δημήτρη Χορν φαίνεται πως έμειναν χωρίς ανταπόκριση. Ο Πέτρος Βέργος δήλωσε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν»: «Δεν θα μάθουμε ποτέ πώς ένιωθε ο Χορν για την Πιαφ, αλλά με το τυφλό τους πάθος αυτά τα χειρόγραφα αποδεικνύουν ότι ήταν κεραυνοβόλος έρωτας για την Πιαφ». Στη δημοπρασία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιστολές του Αλή Πασά, του Ναπολέοντα, του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, ακόμη και της Τζάκι Ωνάση…